Dags att göra skillnad!

Nu har vintern och mörkret kommit. Det är inte bara ute det är kallt, i vårt land blåser det isande vindar för oss HBTQ+personer. Det ­räcker inte längre att tända ljus och mysa under en filt för att hålla kylan ­borta.

Sverigedemokraterna och deras lydpartier drömmer om ­f­ornstora dagar där starkast vinner och de som inte passar in, ja vad händer med oss? Om en ­majoritet i riksdagen vill kan de med ett pennstreck radera ­decennier av kamp, skapa disciplinära och värdefostrande ­internat för de som inte ryms i den blå-bruna normen och skicka oss ­HBTQ+personer rakt in i garderoben igen. Vi kan åter bli tvångs­steriliserade och sjukdomsstämplade. Det är på riktigt nu!

Socialdemokraterna står på rätt sida om historien. Vi har i regerings­ställning drivit igenom många reformer för HBTQ+personer och i ­opposition ­alltid ­stöttat sådana förslag. Faktum är att de flesta lag­ändringar avseende HBTQ+personer historiskt kommit till genom breda överenskommelser. Men nu står våra landvinningar, vår rätt att leva med den vi vill och att få vara den vi är, våra mänskliga rättigheter, på spel igen. 

Därför är politiker som står upp för alla människors lika värde viktiga att ha med i HBTQ+rörelsen. Utan modiga politiker hade RFSL:s ­aktivism aldrig lett till några lagändringar. Tillsammans måste vi nu försvara våra ­HBTQ+rättigheter. Flaggförbud och inskränkningar för myndigheter att gå­ i prideparader är bara början för det blå-bruna blocket. Vi har tagit kampen förr och vi tar kampen nu.

Var med och sprid värme!
Var med och ta kampen du med!
Vi gör skillnad tillsammans! 

Låt 2020 bli året vi vänder vinden och tar avgörande kliv framåt för ett öppet samhälle!

Daniel Andersson
Förbundsordförande

Bli medlem i HBT-Socialdemokrater»

facebook Twitter Email