En hälsning från Sarajevo och Bosniens första Pride!

HBT-Socialdemokrater skickar en hälsning från Sarajevo och Bosniens första Pride. Förutom aktivister från Bosnien fanns aktivister från Balkan och från hela Europa på plats.

Bosnien är det sista landet på Balkan som inte haft en parad. Arrangörerna beräknade att cirka 500 personer skulle delta i tåget men antalet deltagare översteg arrangörernas beräkningar många gånger om! På balkongerna stod människor i alla åldrar och vinkade när tåget gick förbi. Som tack för stödet belönades betraktarna med rop, applåder och visseltjut.

HBT-S var inte de enda svenskarna på plats, deltagare från Stockholm Pride och Linnéa Claeson var här. Paraden anordnas dessutom med stort stöd av Civil Rights Defenders kontor i Sarajevo och Belgrad.

Vi i HBT-Socialdemokrater står med Sarajevo och Bosnien i kampen om allas rätt att vara den en är i enlighet med FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. Vi är oerhört stolta över Sarajevo idag, som visade sig från sin bästa sida och inga synliga incidenter inträffade. Happy Pride!

Ewelina Edenbrink
Förbundsstyrelsen

facebook Twitter Email