QX.SE: Hörby, Hörby, Hörby

Hörby, Hörby, Hörby. Kommunen hela Sverige har sina ögon på. Denna kommun vars politiska företrädare tar beslut de inte förstår konsekvenserna av, och som efter hårda rubriker i nationell media med nästan pöbelliknande drev väljer att ändra sitt beslut.

Beslutet att förbjuda hissandet av Pride-flaggan försvaras ena dagen med att den nya policyn representerar mångfald, öppenhet och ett inkluderande samhälle. En dag senare ändrar sig Moderaterna, nu vill de inte alls stoppa flaggan från att hissas. Tydligen är det inte längre exkluderande med regnbågsflaggor.

Detta väcker flera uppenbara frågetecken. Ett är – när ska moderaterna sluta skicka upp extremkonservativa testballonger, som uppenbarligen är ett sätt att tilltala de tappade rösterna till Sverigedemokraterna? Ett annat är – vad tycker Moderaterna nationellt egentligen?

Moderaterna har liksom Socialdemokraterna ett seriöst sidoförbund som försöker driva den radikala tanken om alla människors okränkbara värde, men när ska M ta Öppna Moderaters, ÖM, linje på allvar? ÖM’s företrädare Kim Nilsson är alltid tydlig i sin syn på människovärdet, och även om vi så gott som aldrig är överens i hur ett samhälle verkställer det så är vi alltid överens i sak. Men var är alla andra? Moderaternas HBTQ-politiska talesperson verkar helt tyst, liksom Kristersson.

Så det stora frågetecknet kvarstår – är den här typen av politik…

Läs hela debattartikeln på qx.se»

facebook Twitter Email